
Piazza
Týdny mořských plodů a ryb
Cítíte ten závan slaného vzduchu? Šumění přílivu? Možná i lehké náznaky citronu? Ne, nejste na jihu Itálie. Jste pořád v Brně, jen právě začínají Týdny mořských plodů a ryb v Piazze!
Na začátek vás okouzlí jemné carpaccio z halibuta a krevet s mangovou majonézou a křupavou bagetkou. Lehké, osvěžující, neodolatelné.
Linguine se slávkami, cherry rajčaty, špetkou chilli a piniovými oříšky jsou kombinace, která ve vás probudí touhu po večerech na terase s vínem a šumem vln v pozadí. Mimochodem, vína máme na výběr opravdu dost a naše obsluha vám ráda doporučí to pravé.
Pokud máte chuť na něco opravdu lehkého, konfitované filátko ze štiky na máslové kořenové zelenině s omáčkou beurre blanc je tou nejlepší volbou. Štika má neuvěřitelně jemné maso, které se úplně rozplývá na jazyku.
A nakonec… dobrůtky v tempuře. Fritto misto di mare, což jsou krevety, kalamáry a štika usmažené v křupavém těstíčku a k tomu aioli a dip z avokáda. Fritto misto se už stovky let prodává v Itálii jako street food, každopádně v Piazze jsme mu dodali trošku noblesy, což určitě oceníte.
Přijďte ochutnat mořské speciality a strávit příjemný čas v Piazze. Rezervujte si stůl online nebo na telefonu 778 545 787.
Těšíme se na vás!